23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Pera Öğrenme, çocuklara özel bir program düzenliyor. Yaratıcı ve eğlenceli bir deneyim sunan bu programda çocuklar, UNESCO tarafından 2009 yılında “Somut Olmayan Kültürel Miras” olarak kabul edilen geleneksel Karagöz gölge oyununu modern bir yaklaşımla yeniden yorumlayan Eşek Karagöz adlı oyunu izliyor. Program, çocukların Karagöz figüründen ilham alarak kuklalarını tasarlayacakları eğlenceli bir atölye ile devam ediyor.
Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek “Gölge Tiyatrosu: Eşek Karagöz” etkinliği ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.
“Tasarım Atölyesi: Gölge Kuklası” etkinliğine katılım ücretsizdir, rezervasyon gereklidir. Rezervasyon formuna etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.
4 Mayıs
13.00 Gölge Tiyatrosu: Eşek Karagöz
15.00 Tasarım Atölyesi: Gölge Kuklası
Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.
Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)