31 Ocak - 9 Nisan 2006
Günümüzün en canlı ve heyecan verici bilim dallarından biri haline gelen sanat tarihi; kendi ana malzemesinin yani geçmişin sanat yapıtlarının devamlı olarak yeniden incelenmesi, değerlendirilmesi ve yorumlanmasına duyulan ihtiyacı vurgular. Güncel bilgiler ışığında taze bakış açılarından bu yapıtlara dair düşünce ve teoriler ile bir sanat yapıtını çevreleyen bilgi söylemleri devamlı olarak adapte edilir.
Kadınlar Resimler Öyküler - modernleşme sürecindeki Türk resminde ‘kadın’ imgesinin dönüşümü”, işte böyle bir eğilimin ve böyle bir yeniden okuma çabasının ürünü bir sergiydi. Sergide, çeşitli kamu kurumlarından ve özel koleksiyonlardan seçilerek bir araya getirilen elliyi aşkın resim bizi, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e resim sanatımızın gelişme ve çağdaşlaşma yıllarına götürürken bu dönemi, 'kadın' imgesinin dönüşümünün yeniden yorumlanışı gibi çok özel ve de birçok açıdan çok anlamlı bir tema çerçevesinde yeniden kat etti.
Sanatçılar: Şehzade Abdülmecid, Ömer Adil, Şeref Akdik, Malik Aksel, Mehmet Ruhi Arel, İbrahim Çallı, Ali Avni Çelebi, Halil Dikmen, Abidin Elderoğlu, Refik Epikman, Nurettin Ergüven, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Tevfik Fikret, Halil Paşa, Osman Hamdi Bey, Namık İsmail, Zeki Faik İzer, Müfide Kadri, Ercümend Kalmık, Naci Kalmukoğlu, Hüseyin Avni Lifij, Hikmet Onat, İbrahim Safi, Melek Celal Sofu, Cemal Tollu, Salih Urallı, Sami Yetik, Turgut Zaim, Nazmi Ziya, İzzed Ziya
Günümüzün en canlı ve heyecan verici bilim dallarından biri haline gelen sanat tarihi; kendi ana malzemesinin yani geçmişin sanat yapıtlarının devamlı olarak yeniden incelenmesi, değerlendirilmesi...
Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık.
Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL
Grup: 60 TL (toplu 10 bilet ve üstü)