Victoria ve Albert Müzesi’nden Dünya Seramiğinin Başyapıtları

15 Mayıs - 19 Temmuz 2009

İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi’nin dünya çapındaki seramik koleksiyonundan bir seçki ilk kez İstanbul’da, Pera Müzesi’nde sergilendi.

150 yıllık geçmişi ve zengin koleksiyonlarıyla dünyanın önde gelen sanat ve tasarım müzelerinden biri olan Victoria ve Albert Müzesi’nin kapsam, çeşitlilik ve küresel dağılım açısından benzersiz olan Seramik Koleksiyonu’ndan derlenen sergi, antik çağlardan günümüze seramik sanatının en çarpıcı örneklerini sundu. Dünyanın bu en eski ve önemli sanatlarından birinin geleneklerine ve gelişimine de ışık tutarken medeniyetler arası ticari ve kültürel etkileşimleri inceledi. Çin heykellerinden, İtalyan Rönesans çömleklerine, İznik çinisinden, Sevr porselenlerine ve modern seramiklere dünyanın her köşesinden 115 özgün yapıt, Kore, Almanya ve Suriye’deki sergilerden sonra Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Victoria ve Albert Müzesi’nden Dünya Seramiğinin Başyapıtları

Victoria ve Albert Müzesi’nden Dünya Seramiğinin Başyapıtları

150 yıllık geçmişi ve zengin koleksiyonlarıyla İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi’nin dünya çapındaki Seramik Koleksiyonu’ndan bir seçki ilk kez...

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...