Görün(mey)en Kadınlar

  • 5 Aralık 2019 / 19.00
  • 10 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Ellen Spiro
ABD, 1991, 25', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Görün(mey)en Kadınlar’da, AIDS hastası üç kadının kendi topluluklarında sergiledikleri kahramanca tavırları izliyoruz. Zorluklar karşısındaki bu kadınlar, yaşamlarında AIDS krizinin tüm yönleriyle yüzleşiyor. Şiir, sanat, aktivizm ve dans aracılığıyla, kadınların görünmez kılınmasına ve AIDS karşısındaki kayıtsızlığa meydan okuyorlar. Belgeselde, kadınların HIV+ olmakla nasıl başa çıktıklarına ve de başka kadınlarla bir araya gelerek göz ardı edilen ihtiyaçlarını nasıl dillendirmeye başladıklarına tanık oluyoruz.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Tamamen görüntüden kayboldular

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Görün(mey)en Kadınlar

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Kandaki Deniz

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Yeni Başlıyor

Doğu’ya Yolculuk

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.