Kandaki Deniz

  • 5 Aralık 2019 / 19.00
  • 10 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Richard Fung
ABD, 2000, 26', HDD, siyah-beyaz, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Hastalıklarla yaşamaya dair kişisel bir belgesel olan Kandaki Deniz, sanatçının, talasemi rahatsızlığı olan kız kardeşi Nan ve partneri Tim’in AIDS hastalığı ile olan ilişkisinin izini sürer. Filmin merkezinde iki yolculuk yer alır; ilkinde Richard 1962’de Nan ile birlikte Trinidad’dan İngiltere’ye, Nan’ın sıradışı hastalığıyla ilgilenen ünlü bir hematoloğu görmeye gider. İkincisinde ise Richard ve Tim, 1977 yılında Avrupa'dan Asya'ya uzanan bir karşıkültür yolculuğunaçıkar. Film, Karayipler'deki sömürgecilik ile göç ve siyasi değişimin yankılarının oluşturduğu arkaplan üzerinde bir sevgi ve kayıp anlatısı sunuyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Tamamen görüntüden kayboldular

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Görün(mey)en Kadınlar

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Kandaki Deniz

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Yeni Başlıyor

Büyük K’nın serüveni

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater y Clavería 12 Kasım 1747’de Zaragoza’da doğdu. Mütevazı bir tüccar ailesine mensuptu; hali vakti yerinde akrabası Juana Faguás ve kızı Joaquina de Alduy tarafından evlat edinildi. 1752-1757 yılları arasında Zaragoza Escuelas Pías okulunda Goya’yla birlikte okudu; bu dönemde başlayan dostlukları Zapater’in 1803’teki ölümüne kadar devam etti.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!