Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı

Seminer

16 - 17 Aralık 2022

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı” sunuyor. Epigrafi üzerine yapılan çalışmalarda göz ardı edilen ağırlık ve ölçü konularını disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alan program, eskiçağ tarihi ve arkeolojisi üzerine çalışan genç araştırmacılara teorik ve pratik alt yapıyı sağlamayı amaçlıyor.

İki gün sürecek seminerler ve atölye çalışmalarından oluşan programın ilk gününde epigrafi bilimi hakkında seminerler verilecek. Programın ikinci günü pratik çalışmalarına odaklanacak, Anadolu ağırlıklarının epigrafisi vaka çalışmaları ve atölyelerle incelenecek.

Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı Pera Müzesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Program dili Türkçe’dir. Program ücretsizdir, şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir.

Başvuru ve program detayları için tıklayın!

Aynalı Çıplaklar

Türk resminde mitolojik temalara pek fazla rastlanmamakla birlikte, Aynalı Venüs gibi yaygın temaların çeşitlemeleriyle karşılaşmak mümkündür.

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!