Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı

Seminer

16 - 17 Aralık 2022

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı” sunuyor. Epigrafi üzerine yapılan çalışmalarda göz ardı edilen ağırlık ve ölçü konularını disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alan program, eskiçağ tarihi ve arkeolojisi üzerine çalışan genç araştırmacılara teorik ve pratik alt yapıyı sağlamayı amaçlıyor.

İki gün sürecek seminerler ve atölye çalışmalarından oluşan programın ilk gününde epigrafi bilimi hakkında seminerler verilecek. Programın ikinci günü pratik çalışmalarına odaklanacak, Anadolu ağırlıklarının epigrafisi vaka çalışmaları ve atölyelerle incelenecek.

Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı Pera Müzesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Program dili Türkçe’dir. Program ücretsizdir, şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir.

Başvuru ve program detayları için tıklayın!

Aynalı Çıplaklar

Türk resminde mitolojik temalara pek fazla rastlanmamakla birlikte, Aynalı Venüs gibi yaygın temaların çeşitlemeleriyle karşılaşmak mümkündür.

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.