Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı

Seminer

16 - 17 Aralık 2022

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı” sunuyor. Epigrafi üzerine yapılan çalışmalarda göz ardı edilen ağırlık ve ölçü konularını disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alan program, eskiçağ tarihi ve arkeolojisi üzerine çalışan genç araştırmacılara teorik ve pratik alt yapıyı sağlamayı amaçlıyor.

İki gün sürecek seminerler ve atölye çalışmalarından oluşan programın ilk gününde epigrafi bilimi hakkında seminerler verilecek. Programın ikinci günü pratik çalışmalarına odaklanacak, Anadolu ağırlıklarının epigrafisi vaka çalışmaları ve atölyelerle incelenecek.

Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı Pera Müzesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Program dili Türkçe’dir. Program ücretsizdir, şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir.

Başvuru ve program detayları için tıklayın!

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular!

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz.