Kristal Berraklığı Çevrimiçi Sergi Turu

Çevrimiçi Sergi Turu

1 Mart 2021 / 18:00

Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında Kristal Berraklığı sergisi için çevrimiçi rehberli turlar düzenliyor. TEMA Vakfı’na yapılacak bağış karşılığında katılınabilecek turda sergi, rehber eşliğinde üç boyutlu olarak gezilebilecek.

Elena Sorokina küratörlüğünde hazırlanan Kristal Berraklığı sergisinde, şifa, büyü, hafıza, süreç, ekoloji, iş birliği, kontrol, insan doğa ilişkisi, internet kültürü, pandemi gibi birçok konuya değinen eserler yer alıyor. Farklı coğrafyalardan 20 sanatçı eserleriyle, neredeyse kusursuz saydamlıktan tam matlığa kadar farklı özellikler taşıyan kristallerden ilham alıyor; ve mineralleri bilimsel, felsefi, kültürel, sosyo ekonomik veya sembolik bağlamlarda inceliyor.

Rehberli sergi turlarına katılım için izlenecek adımlar:

- TEMA Vakfı’na web sitesi üzerinden, elektronik sertifika alma tercihiyle ilerleyerek 3 adet fidan bağışı (40 TL) yapın. Bağış yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Elektronik bağış sertifikanız e-posta adresinize ulaştıktan sonra rezervasyon formunu doldurun ve TEMA Vakfı Fidan Bağışı Sertifika No alanına e-sertifikanızın altında yer alan sertifika numaranızı girin. Rezervasyon formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Katılım onayınızın ardından, sergi turu katılımı için gereken bağlantı etkinlik günü e-posta olarak iletilecektir. Etkinlik dili Türkçedir.

Süre: 45’’

Görsel:
Hale Tenger
Kırılgan Kavrayış, 2020
Yerleştirmeden görüntü
Müzik ve ses: Serdar Ateşer ve Hakan Kurşun
Müzik: 17’35”

Kristal Berraklığı

Kristal Berraklığı, katılan tüm sanatçılarla iş birliği içinde sürdürülebilir küratöryel pratikler ve ekoloji üzerine düşünmenin ötesinde sergi sürecinde karbon ayak izini azaltmaya yönelik ilkeleri harekete geçiren metot ve araçlar kullanıyor: Yapıtların yerel ve iş birliğine dayalı üretimi, yaratıcı geri dönüşüm stratejileri ve tüm katılımcıların son derece az seyahat etmesi gibi.

Kristal Berraklığı

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!