Kristal Berraklığı Çevrimiçi Sergi Turu

Çevrimiçi Sergi Turu

1 Mart 2021 / 18:00

Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında Kristal Berraklığı sergisi için çevrimiçi rehberli turlar düzenliyor. TEMA Vakfı’na yapılacak bağış karşılığında katılınabilecek turda sergi, rehber eşliğinde üç boyutlu olarak gezilebilecek.

Elena Sorokina küratörlüğünde hazırlanan Kristal Berraklığı sergisinde, şifa, büyü, hafıza, süreç, ekoloji, iş birliği, kontrol, insan doğa ilişkisi, internet kültürü, pandemi gibi birçok konuya değinen eserler yer alıyor. Farklı coğrafyalardan 20 sanatçı eserleriyle, neredeyse kusursuz saydamlıktan tam matlığa kadar farklı özellikler taşıyan kristallerden ilham alıyor; ve mineralleri bilimsel, felsefi, kültürel, sosyo ekonomik veya sembolik bağlamlarda inceliyor.

Rehberli sergi turlarına katılım için izlenecek adımlar:

      - TEMA Vakfı’na web sitesi üzerinden, elektronik sertifika alma tercihiyle ilerleyerek 3 adet fidan bağışı (40 TL) yapın. Bağış yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

      - Elektronik bağış sertifikanız e-posta adresinize ulaştıktan sonra rezervasyon formunu doldurun ve TEMA Vakfı Fidan Bağışı Sertifika No alanına e-sertifikanızın altında yer alan sertifika numaranızı girin. Rezervasyon formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Katılım onayınızın ardından, sergi turu katılımı için gereken bağlantı etkinlik günü e-posta olarak iletilecektir. Etkinlik dili Türkçedir.

Süre: 45’’

Görsel:
Hale Tenger
Kırılgan Kavrayış, 2020
Yerleştirmeden görüntü
Müzik ve ses: Serdar Ateşer ve Hakan Kurşun
Müzik: 17’35”

Süreli Sergi

Kristal Berraklığı

Kristal Berraklığı, katılan tüm sanatçılarla iş birliği içinde sürdürülebilir küratöryel pratikler ve ekoloji üzerine düşünmenin ötesinde sergi sürecinde karbon ayak izini azaltmaya yönelik ilkeleri harekete geçiren metot ve araçlar kullandı: Yapıtların yerel ve iş birliğine dayalı üretimi, yaratıcı geri dönüşüm stratejileri ve tüm katılımcıların son derece az seyahat etmesi gibi.

Kristal Berraklığı

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.