Kristal Berraklığı Çevrimiçi Sergi Turu

Çevrimiçi Sergi Turu

1 Mart 2021 / 18:00

Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında Kristal Berraklığı sergisi için çevrimiçi rehberli turlar düzenliyor. TEMA Vakfı’na yapılacak bağış karşılığında katılınabilecek turda sergi, rehber eşliğinde üç boyutlu olarak gezilebilecek.

Elena Sorokina küratörlüğünde hazırlanan Kristal Berraklığı sergisinde, şifa, büyü, hafıza, süreç, ekoloji, iş birliği, kontrol, insan doğa ilişkisi, internet kültürü, pandemi gibi birçok konuya değinen eserler yer alıyor. Farklı coğrafyalardan 20 sanatçı eserleriyle, neredeyse kusursuz saydamlıktan tam matlığa kadar farklı özellikler taşıyan kristallerden ilham alıyor; ve mineralleri bilimsel, felsefi, kültürel, sosyo ekonomik veya sembolik bağlamlarda inceliyor.

Rehberli sergi turlarına katılım için izlenecek adımlar:

- TEMA Vakfı’na web sitesi üzerinden, elektronik sertifika alma tercihiyle ilerleyerek 3 adet fidan bağışı (40 TL) yapın. Bağış yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Elektronik bağış sertifikanız e-posta adresinize ulaştıktan sonra rezervasyon formunu doldurun ve TEMA Vakfı Fidan Bağışı Sertifika No alanına e-sertifikanızın altında yer alan sertifika numaranızı girin. Rezervasyon formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Katılım onayınızın ardından, sergi turu katılımı için gereken bağlantı etkinlik günü e-posta olarak iletilecektir. Etkinlik dili Türkçedir.

Süre: 45’’

Görsel:
Hale Tenger
Kırılgan Kavrayış, 2020
Yerleştirmeden görüntü
Müzik ve ses: Serdar Ateşer ve Hakan Kurşun
Müzik: 17’35”

Kristal Berraklığı

Kristal Berraklığı, katılan tüm sanatçılarla iş birliği içinde sürdürülebilir küratöryel pratikler ve ekoloji üzerine düşünmenin ötesinde sergi sürecinde karbon ayak izini azaltmaya yönelik ilkeleri harekete geçiren metot ve araçlar kullandı: Yapıtların yerel ve iş birliğine dayalı üretimi, yaratıcı geri dönüşüm stratejileri ve tüm katılımcıların son derece az seyahat etmesi gibi.

Kristal Berraklığı

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

Stefan Habl&uuml;tzel