Aklın Gözü
François Caillat Belgeselleri

11 - 26 Ocak 2013

Pera Film, 2013 yılının ilk programında, l’Institut français işbirliğiyle, François Caillat’nın dört etkileyici belgeselini sunuyor. Caillat’nın çalışmaları arasından farklı temaları inceleyen Aklın Gözü programı, tarih, zaman ve bellek kavramlarını belirli olaylara odaklanarak araştıran, çok katmanlı makalemsi belgesel filmlerle seyirci karşısına çıkıyor. Caillat için artık içgüdüsel olan görsel ve ses, özgün deneysel bir hikaye anlatımının kilit öğeleri olarak yansıyor. Caillat, kameranın ardında olmadığı zamanlarda da, Editions L'Harmattan’ın tartışma, makale ve senaryo yayınlarından oluşan Cinéma Documentaire koleksiyonunu yönetiyor

Valerie Davası

Valerie Davası

Üç Alman Asker

Üç Alman Asker

Dördüncü Nesil

Dördüncü Nesil

Aşık Bir Genç

Aşık Bir Genç

Aklın Gözü
François Caillat Belgeselleri

François Caillat’nın çalışmaları arasından farklı temaları inceleyen Aklın Gözü programı, tarih, zaman ve bellek kavramlarını belirli olaylara odaklanarak araştıran, çok katmanlı makalemsi belgesel filmlerle seyirci karşısına çıkıyor.

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.