Berlin – Yuva Denilen Şehir

29 Mayıs - 3 Temmuz 2019

Pera Film, Mayıs ayı programına Almanya’nın en önemli film müzelerinden biri olan Berlin Film ve Televizyon Müzesi ile yaptığı iş birliği ile devam ediyor. Deutsche Kinemathek küratörlüğünde hazırlanan Berlin – Yuva Denilen Şehir başlıklı program, izleyiciyi 20’nci yüzyılı çalkantılar içinde geçirmiş çok yönlü kentin 90 yıllık tarihini gözler önüne seren sinematografik bir yolculuğa davet ediyor. 29 Mayıs – 3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek programda, Deutsche Kinemathek’in kurucusu da olan Gerhard Lamprecht’in filmlerinden, Fritz Lang’in çarpıcı başyapıtı M filmine uzanan, sinema tarihinde büyük önem taşıyan 9 film yer alıyor.

“1920’li yılların ‘altın çağ’ olduğu inanışıyla çelişen toplumsal bunalımlar, savaşın yol açtığı yıkım, duvarın inşasıyla birbirinden farklı iki şehrin doğuşu ve duvarın yıkılmasıyla birlikte yavaş yavaş tekrar birleşmesi süreçlerinde, Almanya’nın eski ve yeni başkenti olan Berlin’in görünüşü hep bir değişim içerisindeydi. Program kapsamındaki 9 film, şehir manzarasındaki değişime panoramik bir bakış sunarken, şehir sakinlerinin yaşamlarını ve mücadelelerini de yakından inceliyor.” – Deutsche Kinemathek

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler Biletix’te. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

logo
iş birliğiyle

29 Mayıs

19.00 Berlin’in Varoşları

1 Haziran

16.00 Milyonda İki

2 Haziran

16.00 Berlin’de Bir Yerde

8 Haziran

16.00 45 Doğumlu

9 Haziran

16.00 Kaygı

11 Haziran

19.00 M

12 Haziran

19.00 Gece Kesişen Yollar

13 Haziran

19.00 Ostkreuz

15 Haziran

16.00 Berlin Almanya’dadır

16 Haziran

16.00 Berlin’in Varoşları

18 Haziran

19.00 Milyonda İki

22 Haziran

13.00 Berlin’de Bir Yerde

27 Haziran

19.00 45 Doğumlu

28 Haziran

21.00 M

29 Haziran

14.00 Ostkreuz

30 Haziran

16.00 Berlin Almanya’dadır

2 Temmuz

19.00 Kaygı

3 Temmuz

19.00 Gece Kesişen Yollar

Berlin’in Varoşları

Berlin’in Varoşları

M

M

Berlin’de Bir Yerde

Berlin’de Bir Yerde

Milyonda İki

Milyonda İki

45 Doğumlu

45 Doğumlu

Kaygı

Kaygı

Ostkreuz

Ostkreuz

Gece Kesişen Yollar

Gece Kesişen Yollar

Berlin Almanya’dadır

Berlin Almanya’dadır

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Deutsche Kinemathek küratörlüğünde hazırlanan Berlin – Yuva Denilen Şehir başlıklı program, izleyiciyi 20’nci yüzyılı çalkantılar içinde geçirmiş çok yönlü kentin 90 yıllık tarihini gözler önüne seren sinematografik bir yolculuğa davet ediyor. 

Paula Rego İstanbul’da!

Paula Rego İstanbul’da!

Biz, yani ben ve okul arkadaşlarımdan bazıları, Paula Rego’yu biliyorduk. İtiraf etmeliyim, ben Rego’nun nereli olduğunu bilmiyordum, Portekiz’in Avrupa’nın neresinde yer aldığını da.

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.