Yönetmen: Andreas Kleinert
Oyuncular: Hilmar Thate, Cornelia Schmaus, Henriette Heinze, Dirk Borchardt
Almanya, 1999, 98', DCP, siyah-beyaz
Almanca; Türkçe altyazılı
Orta yaşlı bir adam olan Walter, beklenmedik bir şekilde işsiz kaldıktan sonra, hayatına amaç katacak bir şey bulmak üzere geceleri şehrin sokaklarında dolaşmaya başlar. Alaycı genç bir çiftle arkadaş olan Walter, karısının saygısını geri kazanmak için pahalı bir mücevher çalmaya çalışır. 1999 Cannes Film Festivali Yönetmenlerin On Beş Günü seçkisinin açılış filmi olan Gece Kesişen Yollar, siyah beyaz görsellerle bezeli dramatik bir eser. Birleşme sonrası Almanya’sında geçen film, bozulmakta olan bir sosyal düzende ilişkilerin nasıl yok olduğuna dikkat çekiyor.
Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)