hiçbir şeyden korkmuyorum

28 Haziran - 10 Temmuz 2024

Pera Film, bireysel kimliklerin önemini ve normların dışında yaşamanın zenginliğini vurgulayan Onur Ayı programı hiçbir şeyden korkmuyorum’u sunar.

Benzersiz yolculuklarında cesurca ilerleyen karakterlerin hikâyelerini takip eden hiçbir şeyden korkmuyorum; ilham verici öyküleri, unutulmaz müzikleri, büyüleyici sahne performansları, göz alıcı kostüm ve makyajlarıyla kuir kültürünü anaakım sinema aracılığıyla geniş kitlelerle buluşturan, ikonikleşmiş iki kült filmi bir araya getiriyor.

28 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşen program kapsamında gösterilen ve bu yıl 30. yaşını kutlayan Priscilla Çöller Kraliçesi, üç drag queen’in Avustralya çöllerinde yaşadığı renkli ve eğlenceli maceraları takip ederken John Cameron Mitchell imzalı Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı Berlin Duvarı’nın yıkıldığı dönemde rock yıldızı olma hayalleriyle Almanya’dan Amerika’ya göç eden Hedwig’in etkileyici yolculuğunu perdeye yansıtıyor.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

28 Haziran

19.00 Priscilla Çöller Kraliçesi

30 Haziran

15.00 Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

6 Temmuz

15.00 Priscilla Çöller Kraliçesi

10 Temmuz

19.00 Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

Priscilla Çöller Kraliçesi

Priscilla Çöller Kraliçesi

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Saraybosna Günlükleri

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.