Priscilla Çöller Kraliçesi

  • 28 Haziran 2024 / 19.00
  • 6 Temmuz 2024 / 15.00

Yönetmen: Stephan Elliott
Oyuncular: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp, Rebel Penfold-Russell
Avustralya, 1994, 104', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Avustralya'nın ücra çöllerindeki tatil beldesi Alice Springs'te bir drag gösterisi yapmak üzere anlaşan Tick, Adam ve Bernadette, lavanta rengi emektar tur otobüsleri "Priscilla"ya atlayıp Sidney'den taşraya uzanan renkli bir yolculuğa çıkar. Yol boyunca farklı kişi ve topluluklarla tanışan karakterler, önyargılarla mücadele edip kimliklerini yeniden keşfedecekleri bir dizi maceraya tanıklık eder. 

En İyi Kostüm Tasarımı dalında Oscar Ödülü kazanan ve bu yıl 30. yaşını kutlayan efsanevi film, ihtişamlı kostümlerinin yanı sıra unutulmaz müzikleri ve Avustralya çölünün muhteşem manzaralarıyla da hafızalara kazınmıştır.

hiçbir şeyden korkmuyorum

Priscilla Çöller Kraliçesi

hiçbir şeyden korkmuyorum

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu.