Kuyruklu Hikâyeler
Sinemanın Köpekleri

10 - 28 Şubat 2017

Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri sergisi Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sürerken, dünyanın farklı köşelerinden köpek hikâyeleri Pera Film’in yeni programında bir araya geliyor. Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri programı, yüzyıllar boyu insanın en sadık dostu olarak tanımlanmış köpeklerin dünya sinemasında da geniş bir yeri olduğunu, köpek sevgisiyle hareket eden yönetmenlerin tür sınırlaması tanımadığını gösteriyor.Tıpkı bir köpekle yaşamanın tattırdığı birçok farklı duygunun bulunması gibi, Kuyruklu Hikâyeler’imiz arasında animasyon ve belgeseller, avangart ve kült filmler, komedi hatta gerilimler var. Patagonya’da Budapeşte’de, Oregon’da ya da okyanus ortasındaki bir ıssız adada geçtiği fark etmeksizin, sinemanın ‘‘kuyruklu yıldızları’nın hikâyeleri bazen umudun, bazen isyanın simgesi oluyor. Köpekler, bu filmlerde kimi zaman sahipleri için bir yaşama sebebi, kimi zaman bizim için sahiplerini tanıma aracına dönüşüyor.

Şimdi sinemanın sokaklarında Bombon, Hagen, Lucy, Truman, Tulip, Otto, Baxter, Lolabelle ve nicesiyle gezintiye çıkma zamanı!

 

10 Şubat

19.00 Truman

21.00 Bir Aile Filmi

11 Şubat

14.00 Wendy ve Lucy

16.00 Wiener-Dog

18.00 Truman

12 Şubat

14.00 En Güzel Köpek

16.00 Köpeğim Tulip

18.00 Bir Aile Filmi

17 Şubat

20.00 Bombon Köpek

18 Şubat

14.00 Bombon Köpek

16.00 Beyaz Tanrı

19.00 Baxter

22 Şubat

19.00 Wiener-Dog

23 Şubat

19.00 Köpeğim Tulip

24 Şubat

21.00 Köpeğin Kalbi

25 Şubat

13.00 En Güzel Köpek

15.00 Köpeğin Kalbi

16.30 Wendy ve Lucy

19.00 Beyaz Tanrı

28 Şubat

19.00 Baxter

Bombon Köpek

Bombon Köpek

Beyaz Tanrı

Beyaz Tanrı

Wendy ve Lucy

Wendy ve Lucy

Wiener-Dog

Wiener-Dog

Truman

Truman

En Güzel Köpek

En Güzel Köpek

Köpeğim Tulip

Köpeğim Tulip

Bir Aile Filmi

Bir Aile Filmi

Baxter

Baxter

Köpeğin Kalbi

Köpeğin Kalbi

Kuyruklu Hikâyeler
Sinemanın Köpekleri

Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri programı, yüzyıllar boyu insanın en sadık dostu olarak tanımlanmış köpeklerin dünya sinemasında da geniş bir yeri olduğunu, köpek sevgisiyle hareket eden yönetmenlerin tür sınırlaması tanımadığını gösteriyor.

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...