Svenska!
Çağdaş İsveç Sineması

8 - 29 Mart 2014

Pera Film, Pera Müzesi’nin Aurora Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı süreli sergisine paralel olarak Svenska! Çağdaş İsveç Sineması programını sunuyor. Bu seçkideyse özellikle İsveç sinemasına odaklanılıyor; son üç yıldan seçilen sekiz film, etkileyici, taze ve canlı bir anlatımla farklı tema ve konuları ele alıyor. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle sunulan program, İsveç’te filmciliğin ve yaratıcılığın bugünkü durumu hakkında çok iyi bir fikir veriyor.

logo  logo

işbirliğiyle

8 Mart

14.00 Mavi Göğün Ardında

16.00 Buz Ejderhası

18.00 Son Cümle

9 Mart

13.00 Avalon

15.00 Abiler Delirdi!*

17.00 Palme

12 Mart

19.00 Klavyeden Uzakta: Pirate Bay

13 Mart

19.00 Abiler Delirdi!*

14 Mart

19.00 Telekız

27 Mart

19.00 Mavi Göğün Ardında

28 Mart

19.00 Palme

21.00 Avalon

29 Mart

12.00 Buz Ejderhası

14.00 Klavyeden Uzakta: Pirate Bay

16.00 Telekız

19.00 Son Cümle

Avalon

Avalon

Mavi Göğün Ardında

Mavi Göğün Ardında

Abiler Delirdi!*

Abiler Delirdi!*

Telekız

Telekız

Palme

Palme

Buz Ejderhası

Buz Ejderhası

Son Cümle

Son Cümle

Klavyeden Uzakta: Pirate Bay

Klavyeden Uzakta: Pirate Bay

Svenska!
Çağdaş İsveç Sineması

Bu seçkide özellikle İsveç sinemasına odaklanılıyor; son üç yıldan seçilen sekiz film, etkileyici, taze ve canlı bir anlatımla farklı tema ve konuları ele alıyor.Program, İsveç’te filmciliğin ve yaratıcılığın bugünkü durumu hakkında çok iyi bir fikir veriyor.

Aurora

Kuzey Avrupa ülkelerinden İstanbul’a konuk olan cam sanatçıları tanıdık ve geçmiş kültürlerden miras bir malzeme olan camın günümüze ait özgün yorumlarını sundu.

Aurora

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.