Günler ve Saatler

  • 12 Kasım 2023 / 15.00
  • 17 Kasım 2023 / 19.00

Yönetmen: Pjer Žalica
Oyuncular: Senad Bašić, Mustafa Nadarević, Semka Sokolović-Bertok, Emir Hadžihafizbegović
Bosna-Hersek, 2004, 94', DCP, renkli
Boşnakça; Türkçe altyazılı

Bazen basit bir tamirat vakası bile acı anıları canlandırır ve geçmişin asla geçmediğini hatırlatır. Filmde Bosnalı Fuke, su tesisatındaki bir arızayla ilgilenmek için yaşlı akrabasının evine gider; ancak bu ziyaretiyle, hasıraltı edilen anılar ortaya dökülecek, dağılan aile üyeleri bu anılar sayesinde bir kez daha birbirlerini anımsayacaktır.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. 

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Kusursuz Çember

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Yanan Ateş

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Günler ve Saatler

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Odaklan Babaanne

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

1 Mayıs İşçi Bayramı

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!