Kusursuz Çember

  • 4 Kasım 2023 / 15.00
  • 10 Kasım 2023 / 19.00

Yönetmen: Ademir Kenović
Oyuncular: Mustafa Nadarević, Almedin Leleta, Almir Podgorica, Josip Pejaković
Bosna-Hersek, Fransa, 1997, 110', DCP, renkli
Boşnakça; Türkçe altyazılı

Savaş sırasında eşini ve çocuğunu Saraybosna’dan uzaklara gönderen şair Hamza’nın yolu, köylerindeki katliamdan kurtulan iki kardeşle kesişir. Teyzelerini aramak için Saraybosna’ya gelen çocuklara yardımcı olmaya çalışan Hamza, kendisini ve çocukları şehirdeki dehşet verici olaylardan korumak için çabalar. Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan Kusursuz Çember, gazeteci ve film tarihçisi François Chalais onuruna verilen özel ödüle layık görüldü. 

10 Kasım'daki gösterimin ardından klinik psikolog Meral Erten film analizi etkinliği gerçekleştirecek.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Kusursuz Çember

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Yanan Ateş

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Günler ve Saatler

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Odaklan Babaanne

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

1 Mayıs İşçi Bayramı

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.