Yanan Ateş

  • 5 Kasım 2023 / 15.00
  • 17 Kasım 2023 / 21.00

Yönetmen: Pjer Žalica
Oyuncular: Enis Bešlagić, Saša Petrović, Saša Lošić, Jasna Žalica
Bosna-Hersek, Türkiye, Avusturya, Fransa, 2003, 105’, DCP, renkli
Boşnakça, Sırpça, İngilizce; Türkçe altyazılı

Savaştan sonra hayatın normale dönmeye başladığı küçük bir kasabada yaşayan Faruk, bir yandan ölen kardeşi Adnan'ın cesedinin akıbetini öğrenmeye çalışırken diğer yandan da aklını kaybetmek üzere olan babasının acısını hafifletmek için çabalar. Kasaba birden, ABD Başkanı Bill Clinton'ın destek amaçlı bölgeyi ziyaret edeceği haberiyle çalkalanır. Başta bu haber sevinçle karşılansa da hazırlıkların sürdüğü bir hafta boyunca Faruk dahil herkesin hayatı trajikomik bir şekilde değişecektir. 

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Kusursuz Çember

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Yanan Ateş

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Günler ve Saatler

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Odaklan Babaanne

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

1 Mayıs İşçi Bayramı

Kendine Ait Bir Saha

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.