Agnès'in Plajları

  • 6 Temmuz 2018 / 19.00
  • 27 Temmuz 2018 / 21.00

Yönetmen: Agnès Varda
Oyuncular: Agnès Varda, André Lubrano, Blaise Fournier, Vincent Fournier
Fransa, 2008, 110', renkli, Fransızca; Türkçe altyazılı
 
Bu nefis anı filminde, ödüllü Fransız yönetmen Agnès Varda, gerçek ile hayali olanı, geçmiş ile bugünü, acı ile sevinci yan yana getirmek için sinemanın büyüsünü seferber ediyor. 81 yaşındaki sanatçı, anılarını filmleriyle canlı tutuyor. Varda, Agnès'in Plajları'nda kendi filmlerinden parçalar, eski fotoğraflar ve nefis canlandırmalarla Belçika'da geçen çocukluğunu, Fransız Yeni Dalgası ile bağlantısını, yönetmen Jacques Demy'yle (Cherbourg Şemsiyeleri) evliliğini ve filmlerini çekiş süreçlerini yâd ediyor. Varda'yı hiç tanımasanız bile, onun anılarıyla dolu bu define sandığına yaptığı kısa yolculuğu büyük bir zevkle izleyebilirsiniz.

Kumsalda

Bay Hulot'nun Tatili

Kumsalda

Ne Sihirdir Ne Keramet

Kumsalda

Günaydın Hüzün

Kumsalda

Macera

Kumsalda

Venedik'te Ölüm

Kumsalda

Pauline Plajda

Kumsalda

Yaz Hikâyesi

Kumsalda

Sonsuzluk ve Bir Gün

Kumsalda

Lucía

Kumsalda

Kinetta

Kumsalda

Agnès'in Plajları

Kumsalda

Elly Hakkında

Kumsalda

Cennet: Aşk

Kumsalda

Mavi Dalga

Kumsalda

Bu Sahilde

Agnès'in Plajları

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.