Antonia’nın Yazgısı

  • 8 Mart 2022 / 19.00
  • 1 Nisan 2022 / 19.30

Yönetmen: Marleen Gorris
Oyuncular: Willeke van Ammelrooy, Els Dottermans, Dora van der Groen, Veerle van Overloop, Els Dottermans Hollanda, Belçika, 1995, 98', DCP, renkli
Flemenkçe; Türkçe altyazılı

Hollanda kırsalındaki sessiz bir çiftlik evinde yaşayan doksan yaşındaki Antonia hayatının son gününe gözlerini açar. Yatağında huzur içerisinde uzanırken, İkinci Dünya Savaşı’ndan kısa bir süre sonra, dünyaya geldiği köye döndüğü günü hatırlar. Bu andan sonra Antonia’nın elli senesini geçirdiği o köydeki çalkantılı günlerine tanıklık etmeye başlarız. Antonia’nın hikâyesi ardından pek çok kişinin yaşam öyküsünü de beraberinde getirir; kızı Danielle, torunu Theresa, torununun kızı Sarah ve seneler içerisinde ailesine kattığı kim varsa; komşular, tanıdıklar, eşler, dostlar ve sevgililer… Antonia’nın yazgısını işte bu insanlar oluşturuyor.

Birlikte Güçlü

Asistan

Birlikte Güçlü

Antonia’nın Yazgısı

Birlikte Güçlü

Asla Nadiren Bazen Her Zaman

Birlikte Güçlü

İlahi Düzen

Birlikte Güçlü

Kızlar Çetesi

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.