Yönetmen:Gus Van Sant
Oyuncular: River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo, William Richert
ABD, 1991, 104', DCP, renkli
İngilizce, İtalyanca, Almanca; Türkçe altyazılı
Shakespeare’in Henry IV oyunundan serbest biçimde esinlenen bu renkli yol filminde, Portland sokaklarında yaşayan narkolepsi hastası Mike ile belediye başkanının ayrıcalıklı oğlu Scott’ın yolları kesişir. Mike, yıllardır görmediği annesini bulmaya çalışırken; Scott, ailesinden ve sosyal çevresinden uzaklaşma niyetindedir. İkilinin Amerika’dan İtalya kıyılarına uzanan yolculuğu, dostluk, arzu ve aidiyetle örülü karmaşık bir ilişkiye dönüşür.
Benim Güzel Idaho’m, Gus Van Sant’ın şiirsel anlatımı, zamanlar ile rüyalar ve anılar arasında gidip gelen yapısıyla; kuir erkeklik, sınıf farkı ve aidiyet ihtiyacı üzerine etkileyici bir anlatı sunuyor. River Phoenix’in unutulmaz performansıyla hafızalara kazınan film, 90’lar bağımsız sinemasının en dokunaklı ve özgün örneklerinden biridir.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)