Kimse Fark Etmiyor

  • 3 Mayıs 2017 / 19.00
  • 7 Mayıs 2017 / 17.00

Yönetmen: Hirokazu Koreeda
Oyuncular: Yûya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura
Japonya, 2004, 141’, renkli 
Japonca; Türkçe altyazılı  

Akira, 12 yaşında. Her birinin babası farklı olan üç kardeşi ve annesiyle beraber Tokyo’da bir apartman dairesinde yaşıyor. O ve kardeşleri ne okula gidiyor ne de birbirlerinden başka birileriyle iletişim kuruyorlar. Bir gün anneleri, geride biraz para ve bir not bırakıp, kardeşlerinin sorumluluğunu Akira’ya yükleyerek ortadan kayboluyor. Para bitiyor, elektrik, su ve gaz kesiliyor, ev sahibi kapıya dayanıyor. Akira, kendisi ve kardeşleri için hayatta kalmanın yollarını arıyor. Küçük bir çocuğun, kimsenin bilmediği ve kendi kurallarını koyup yönettiği bir dünyanın içindeki hikâyesi Kimse Fark Etmiyor, Japon sinemasının aile dramı ustası Hirokazu Koreeda’nın imzasını taşıyor.

Büyüme Sancıları

Ay Işığı

Büyüme Sancıları

Atilla Marcel

Büyüme Sancıları

Balinanın Sırtında

Büyüme Sancıları

Rauf

Büyüme Sancıları

The Fits

Büyüme Sancıları

52 Salı

Büyüme Sancıları

Bir Kız

Büyüme Sancıları

Yaş 17

Büyüme Sancıları

Kimse Fark Etmiyor

Büyüme Sancıları

Frances Ha

Büyüme Sancıları

Tatil Kitabı

Kimse Fark Etmiyor

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.