Koşucular Kasabası

  • 12 Ocak 2014 / 14.00
  • 17 Ocak 2014 / 19.00

Yönetmen: Jerry Rothwell
İngiltere; 86’, 2012, renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla

Dünyanın en iyi uzun mesafe koşucuları, Etiyopya’nın küçük bir kasabasından çıkıyor. Nasıl başardıklarını görün! Uzun mesafe koşusu, Etiyopya’nın Arsi bölgesinde bir yaşam biçimi. Yoksulluğun, açlığın ve savaşın çok uzun süredir hüküm sürdüğü bu ülkede, dünya rekorları kıran atletler birer gurur kaynağı. Dünyanın en büyük koşucularından bazıları, güney platolarındaki ücra Bekoji kasabasından geliyor. Pekin Olimpiyatları’nda Bekoji’li koşucular uzun mesafe yarışlarında dört altın madalya kazandı – endüstriyel ülkelerin çoğu bu performansı sergileyemedi. Koşucular Kasabası, ödüllü yönetmen Jerry Rothwell’in (Donor Unknown, Heavy Load) uzun metrajlı bir belgeseli ve Bekoji’de doğup büyümüş, yörelerinin kahramanları gibi dünya sahnesinde yarışma umudu taşıyan genç atletleri anlatıyor. Dört yıllık bir süre içinde çekilen film, okul pistinden ulusal yarışmalara ve çocukluktan yetişkinliğe geçişlerini ve başlarına gelenleri izliyor.

Gerçekleri Konuşalım<br/>Belgeseller

GerçekHayatta

Gerçekleri Konuşalım<br/>Belgeseller

Yaşadığım Ev

Gerçekleri Konuşalım<br/>Belgeseller

Kulak Ver

Gerçekleri Konuşalım<br/>Belgeseller

Kız Manken

Gerçekleri Konuşalım<br/>Belgeseller

Tabloid

Gerçekleri Konuşalım<br/>Belgeseller

Koşucular Kasabası

Koşucular Kasabası

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Ev Sahibi <br>  Hakan Bıçakcı

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ev Sahibi
Hakan Bıçakcı

Pera Müzesi Blog, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) işbirliğiyle, “Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” isimli yeni ve tüyler ürpertici bir hikâye dizisi sunuyor.