Moon Mirror Journey

Yönetmen: Rebecca Horn
Almanya, 2011, renkli, 72`, İngilizce, Türkçe altyazılı

Sanatçı Rebecca Horn bu filminde son 25 yıldır ürettiği en önemli çalışmalarını inceliyor. Eserleri arasında Münster’de gerçekleştirdiği Das gegenläufige Konzert (1987), Konzert für Buchenwald (1999, Weimar ve Schloß Ettersberg) ve 2007 yılında Martin Gropius Bau’daki büyük retrospektifi de yer alıyor. Filmde yer alan zengin içerik heyecan verici bir yaşam yolculuğuna çıkarıyor.

Bir Moontower Foundation projesi.

Rebecca Horn <br/>Gösterim ve Sanatçı Sunumu

Moon Mirror Journey

Rebecca Horn <br/>Gösterim ve Sanatçı Sunumu

Buster´s Bedroom

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. 

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyanın önde gelen güncel seramik sanatçılarının yapıtlarından bir seçkiyi paylaşıyoruz. Seramik geleneksel olarak işlevsel ya da dekoratif nesneler için kullanılsa da, son dönemde güncel sanatçıların da odağına aldığı bir malzeme haline geldi.