Okul Grupları
Anaokulu
Boyayı damlatıp akıtarak tesadüfi şekilde ortaya çıkan şekillerle resim yapmaya ne dersiniz? Bu atölyede öncelikle guaj veya akrilik boyadan iki renk seçip, boyaları resim kağıdı üzerine dökerek karıştırıyoruz. Ardından boya üzerine pipetle üfleyerek veya sayfayı hareket ettirerek renklerin tesadüfi şekilde kartona yayılmasıyla karakterlerimizi yaratıyoruz. Bu atölye kapsamında, estetik bakış açımızı ve motor kabiliyetimizi geliştiriyor; nesneleri alışılmışın dışında kullanmayı, duygu, düşünce ve hayallerimizi özgün yollarla ifade etmeyi öğreniyoruz.
Malzemeler
Akrilik Boya veya Guaj Boya
Resim Kağıdı (200 gr)
Pipet
Keçeli Kalem (Siyah veya lacivert renk)
Su
Suluk
Fırça (Kalın Uçlu)
Saç Kurutma Makinası (Boyadan ıslanan kağıtların hızlı kuruyabilmesi için)
Önlük
Masa Örtüsü
Peçete
Oynar gözler (Tercihe bağlı)
Yapıştırıcı (Tercihe bağlı)
Hafta İçi Çevrimiçi Öğrenme Programı
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma
10:00-10:30
10:45-11:15
11:30-12:00
Özel okulların Çevrimiçi Rehberli Tur ve Atölye Çalışmasına kişi başı katılım bedeli: 6 TL
Devlet okulları için Çevrimiçi Rehberli Tur ve Atölye Çalışması bedelsizdir.
En az 10 en fazla 60 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gereklidir. Rezervasyonun onaylanmasının ardından atölye linki sadece kayıtta kullanılan e-posta adresine iletilmektedir.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler
Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)