Müzik, Hareket ve Felsefede Kesişen Dünyalar
Çevrimiçi Yetişkin Atölyeleri

11 - 25 Temmuz 2020

Pera Müzesi Öğrenme Programları Temmuz ayında yetişkinlere yönelik Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisi kapsamında Müzik Terapisi, Dans Terapisi ve Felsefe konuları üzerinden çevrimiçi atölyeler düzenlemeye devam ediyor. 18 yaş ve üzerindeki herkese uygun bu atölyeler 11, 18, 25 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Katılımcılar müzik terapisi atölyesinde sanatçı Antoine de Favray’ın “İstanbul Panoraması” eserinden yola çıkarak, İstanbul’un tarihsel değişiminden esinlenerek şarkılar yazacak,  dans ve hareket terapisi atölyesinde ise Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisindeki eserlerden ilhamla hareket doğaçlaması, postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışacak. Felsefe atölyesinde katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli koleksiyon sergisindeki eserlerden ilham alarak bir resmin resmettiği şeyin aslına sadık olup olamayacağı üzerine felsefi bir soruşturmaya dahil olacak. 

Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

11 Temmuz

14.00 Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

18 Temmuz

14.00 Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

25 Temmuz

14.00 Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Bir Sanatçının Başarısı

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz.