Müzik, Hareket ve Felsefede Kesişen Dünyalar
Çevrimiçi Yetişkin Atölyeleri

11 - 25 Temmuz 2020

Pera Müzesi Öğrenme Programları Temmuz ayında yetişkinlere yönelik Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisi kapsamında Müzik Terapisi, Dans Terapisi ve Felsefe konuları üzerinden çevrimiçi atölyeler düzenlemeye devam ediyor. 18 yaş ve üzerindeki herkese uygun bu atölyeler 11, 18, 25 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Katılımcılar müzik terapisi atölyesinde sanatçı Antoine de Favray’ın “İstanbul Panoraması” eserinden yola çıkarak, İstanbul’un tarihsel değişiminden esinlenerek şarkılar yazacak,  dans ve hareket terapisi atölyesinde ise Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisindeki eserlerden ilhamla hareket doğaçlaması, postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışacak. Felsefe atölyesinde katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli koleksiyon sergisindeki eserlerden ilham alarak bir resmin resmettiği şeyin aslına sadık olup olamayacağı üzerine felsefi bir soruşturmaya dahil olacak. 

Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

11 Temmuz

14.00 Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

18 Temmuz

14.00 Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

25 Temmuz

14.00 Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Yılan Başı

Yılan Başı

Yunan tanrısı Apollo ve oğlu Asklepios tıp ve şifa âleminin yöneticisiydi. Apollo aynı zamanda ışık ve güneşin tanrısıydı, onun güneşi simgelemesi ve tıpla ilişkisi daha sonra Hekim İsa ve dirilişle bağlantılanacaktı. 

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Tüketimci kültürü eleştiren bu eserden yola çıkarak Harun Çırak’tan bu şeylerin neler söylediklerini, nasıl söylendiklerini hayal etmesini istedik. Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ilk bölümde hevesle satın alındıktan sonra bir köşeye fırlatılan meyve sıkacağına kulak kabartıyoruz…