Şimdi Kim Sevecek Beni?

  • 14 Kasım 2019 / 19.00
  • 22 Kasım 2019 / 21.00

Yönetmenler: Tomer Heymann, Barak Heymann
İsrail, İngiltere, 2016, 86', DCP, renkli
İngilizce, İbranice; Türkçe altyazılı

Yönetmen kardeşler Tomer ve Barak Heymann, Londra Eşcinsel Erkek Korosu’nun bir üyesi olarak yaşadığı “açık” hayatı ile İsrail'deki Yahudi Ortodoks ailesiyle yeniden bir bağ kurma isteği arasında iki parçaya bölünmüş, HIV-pozitif bir eşcinsel erkek olan Saar Maoz hakkındaki belgesellerinde, erkeklik, din, aile ve cinsiyet konularını derinlemesine işliyor. Film, iki farklı dünyada yolunu bulmaya çalışırken aynı zamanda gerçek benliğini korumak için çabalayan Maoz’un yolculuğunu beyazperdeye taşıyor.

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Bu Beni Biraz Korkutuyor

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Kağıt Bebekler

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Sevgilimi Ben Vurdum

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Taçsız Kraliçe

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Mr. Gaga

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Şimdi Kim Sevecek Beni?

Şimdi Kim Sevecek Beni?

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.