14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

15 Mart - 18 Mart 2016

14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl “Kadın Dayanışması Yaşatır” mottosuyla yola çıkıyor. Pera Müzesi’ndeki program 15 – 18 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Kadınların deneyimleri, düşleri ve ürettiklerini sinemayla/sinemada paylaşmayı sürdüren festivalde toplam 70’i aşkın film izleyici ile buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra atölye, panel, forum ve söyleşilerle de kadınların sözü, deneyimi, katkısı ve gündemi festivalde yer bulacak.

Gösterim programı için tıklayınız.

15 Mart

Coria ve Deniz

Genç Sophie Bell

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar.

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.