14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

15 Mart - 18 Mart 2016

14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl “Kadın Dayanışması Yaşatır” mottosuyla yola çıkıyor. Pera Müzesi’ndeki program 15 – 18 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Kadınların deneyimleri, düşleri ve ürettiklerini sinemayla/sinemada paylaşmayı sürdüren festivalde toplam 70’i aşkın film izleyici ile buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra atölye, panel, forum ve söyleşilerle de kadınların sözü, deneyimi, katkısı ve gündemi festivalde yer bulacak.

Gösterim programı için tıklayınız.

15 Mart

Coria ve Deniz

Genç Sophie Bell

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.

Küçük Farklılıkların Kibri

Grayson Perry sergisinde yer alan Küçük Farklılıkların Kibri, 2012’de tamamlanmış altı büyük halıdan oluşan, zevkin ve sınıfın Britanyalılar üzerindeki büyüleyiciliğini araştıran bir seridir.

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.