14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

15 Mart - 18 Mart 2016

14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl “Kadın Dayanışması Yaşatır” mottosuyla yola çıkıyor. Pera Müzesi’ndeki program 15 – 18 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Kadınların deneyimleri, düşleri ve ürettiklerini sinemayla/sinemada paylaşmayı sürdüren festivalde toplam 70’i aşkın film izleyici ile buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra atölye, panel, forum ve söyleşilerle de kadınların sözü, deneyimi, katkısı ve gündemi festivalde yer bulacak.

Gösterim programı için tıklayınız.

15 Mart

Coria ve Deniz

Genç Sophie Bell

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!