6. Pembe Hayat KuirFest

26 - 28 Ocak 2017

Pera Film, Pembe Hayat iş birliğiyle Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Pembe Hayat KuirFest’in altıncı yaşını kutluyor. Pembe Hayat KuirFest, altıncı yılında da başta sinema olmak üzere, edebiyat, müzik performans ve video gibi pek çok türü bir araya getiriyor. Festival programında dünyanın dört bir yanından kuir yapımlar yer alıyor.

Festival’in değişmeyen bölümlerinden ‘Gökkuşağının Altında’ dünyanın farklı ülkelerinden kurmaca uzun metrajlara yer verirken, ‘Kuir Belgeseller’ bölümünde ise yine geçtiğimiz yıl öne çıkan belgeseller bulunuyor. Festival  programına geçen yıl dâhil olan ‘Kuir Kısalar Yarışması’ 6. KuirFest’te de büyüyerek devam ediyor. Programda ayrıca kuir sinema tarihinden kült yapımlar, Türkiye’den güncel örnekler ve tematik kısa seçkileri yer almaya devam edecek.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

kuirfest logo

iş birliğiyle

26 Ocak

13.30 arşiv-i lubun: kısa seçki

15.30 #BKKY

17.30 Arianna

19.00 James Baldwin Seçkisi

27 Ocak

13.30 Glitch Film Festivali Seçkisi: Belleğin Azmi

15.30 Şimdi Kim Sevecek Beni?

17.30 Jason’ın Portresi

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık.

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.