6. Pembe Hayat KuirFest

26 Ocak - 28 Ocak 2017

Pera Film, Pembe Hayat iş birliğiyle Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Pembe Hayat KuirFest’in altıncı yaşını kutluyor. Pembe Hayat KuirFest, altıncı yılında da başta sinema olmak üzere, edebiyat, müzik performans ve video gibi pek çok türü bir araya getiriyor. Festival programında dünyanın dört bir yanından kuir yapımlar yer alıyor.

Festival’in değişmeyen bölümlerinden ‘Gökkuşağının Altında’ dünyanın farklı ülkelerinden kurmaca uzun metrajlara yer verirken, ‘Kuir Belgeseller’ bölümünde ise yine geçtiğimiz yıl öne çıkan belgeseller bulunuyor. Festival  programına geçen yıl dâhil olan ‘Kuir Kısalar Yarışması’ 6. KuirFest’te de büyüyerek devam ediyor. Programda ayrıca kuir sinema tarihinden kült yapımlar, Türkiye’den güncel örnekler ve tematik kısa seçkileri yer almaya devam edecek.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

iş birliğiyle

26 Ocak

13:30 arşiv-i lubun: kısa seçki

15:30 #BKKY

17:30 Arianna

19:00 James Baldwin Seçkisi

27 Ocak

13:30 Glitch Film Festivali Seçkisi: Belleğin Azmi

15:30 Şimdi Kim Sevecek Beni?

17:30 Jason’ın Portresi

Delikanlının Hası

Karpuz Kadın

6. Pembe Hayat KuirFest

Pera Müzesi ve Vikipedi İşbirliğiyle #VikiPera Projesi Hayata Geçti!

Pera Müzesi’nin uluslararası alanda internetin en kapsamlı web ansiklopedisi Vikipedi işbirliğiyle gerçekleştirdiği dijital proje #VikiPera hayata geçti.

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Bebek Kral

Kundakta çocuk resimlerine, halk büyük bir ilgi gösteriyordu. Kundaklama, neredeyse doğumdan hemen sonra başlıyordu.