Hatıranın Peşinde

25 Nisan - 30 Mayıs 2019

Pera Film, 25 Nisan – 30 Mayıs tarihleri arasında Hatıranın Peşinde başlıklı bir film programı sunuyor. 9 filmden oluşan program, kimi zaman geçmişin hayaletlerinin, kimi zaman gün yüzüne çıkmamış gerçekliklerin, kimi zaman da toplumsal hafızanın izlerini hatıralar aracılığıyla süren karakterlerin hikâyelerini seyirci ile buluşturuyor.

Programda, Martina Kudlacek’in çığır açmış bir sanatçının büyüleyici bir portresini çizmekle kalmayıp onun çarpıcı güzellikte ve şiirsel eserlerine de görkemli bir giriş sunduğu Maya Deren’in Aynası; 2003 Cannes Film Festivali’nden Altın Kamera ödülüyle dönen, anlatı form ve biçimleriyle sürekli oynayarak seyircisinin takibini bir an olsun bırakmayan, büyüleyici bir aşk hikâyesini anlatan Yeniden Sev Beni; planlılıktan uzak, gerçekten karakterlerin başına gelmiş bir hikâye izlenimi verirken, ucu açık bir deney niteliği de taşıyan Tek Başına Dans; Trey Edward Shults’un kendi aile bireylerine rol verdiği bu ilk filminde alkol bağımlığını cüretkar bir bakış ve kara mizahla ele aldığı Krisha; müzisyen M.I.A. ve yakın arkadaşları tarafından 22 yıl boyunca çekilmiş görüntülerden oluşan ve Londra’da genç bir göçmenden uluslararası pop yıldızına dönüşümünü anlatan Matangi / Maya / M.I.A. filmi ve son olarak eserlerinde kaybın, ölümün, aidiyetin ve ilişkilerin izlerini süren, kendisi de göç etmiş bir sanatçı olan Aykan Safoğlu’nun 2013 – 2015 yılları arasında ürettiği seçilmiş işlerinden oluşan Aidiyet ve Yoldaşlık seçkisi yer alıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler Biletix’te. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

25 Nisan

20.00 Yeniden Sev Beni

27 Nisan

14.00 Aidiyet ve Yoldaşlık

16.00 Maya Deren’in Aynası

30 Nisan

19.00 Tek Başına Dans

3 Mayıs

19.00 Matangi / Maya / M.I.A.

4 Mayıs

14.00 Maya Deren’in Aynası

8 Mayıs

19.00 Krisha

10 Mayıs

19.00 Aidiyet ve Yoldaşlık

11 Mayıs

14.00 Tek Başına Dans

17 Mayıs

21.00 Yeniden Sev Beni

21 Mayıs

19.00 Krisha

30 Mayıs

19.00 Matangi / Maya / M.I.A.

Maya Deren’in Aynası

Maya Deren’in Aynası

Yeniden Sev Beni

Yeniden Sev Beni

Tek Başına Dans

Tek Başına Dans

Krisha

Krisha

Matangi / Maya / M.I.A.

Matangi / Maya / M.I.A.

Aidiyet ve Yoldaşlık

Aidiyet ve Yoldaşlık

Hatıranın Peşinde

9 filmden oluşan program, kimi zaman geçmişin hayaletlerinin, kimi zaman gün yüzüne çıkmamış gerçekliklerin, kimi zaman da toplumsal hafızanın izlerini hatıralar aracılığıyla süren karakterlerin hikâyelerini seyirci ile buluşturuyor.

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir. 

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz.