Matangi / Maya / M.I.A.

  • 3 Mayıs 2019 / 19.00
  • 30 Mayıs 2019 / 19.00

Yönetmen: Steve Loveridge 
ABD, İngiltere, Sri Lanka, 2018, 97', renkli 
İngilizce, Tamil; Türkçe altyazılı 

Film, Maya Arulpragasam’ın kendisi ve yakın arkadaşları tarafından 22 yıl boyunca çekilmiş görüntülerle Londra’da genç bir göçmenden uluslararası pop yıldızı M.I.A.’ya dönüşümünü anlatıyor. Kökenlerinden ilham alan M.I.A.’in yolculuğunun her durağından ilhamla yarattığı karma, kopyala-yapıştır kimlik, Tamil siyaseti, sanat okulu punk’ı, hip hop ritimleri ve çok kültürlü gençliğin sesini bir araya getiren bir eskiz defteri. İlkelerinden taviz vermeyen Maya, başarılarının ve şöhretinin giderek arttığı ve günümüzün en provokatif ve tartışma yaratan sanatçılarından birine dönüşmesiyle sonuçlanan süreç boyunca, müzik endüstrisi ve ana akım medyayla yaşadığı mücadeleleri belgelemeye hiç ara vermemiş.

Hatıranın Peşinde

Maya Deren’in Aynası

Hatıranın Peşinde

Yeniden Sev Beni

Hatıranın Peşinde

Tek Başına Dans

Hatıranın Peşinde

Krisha

Hatıranın Peşinde

Matangi / Maya / M.I.A.

Hatıranın Peşinde

Aidiyet ve Yoldaşlık

Matangi / Maya / M.I.A.

Aynalı Çıplaklar

Aynalı Çıplaklar

Türk resminde mitolojik temalara pek fazla rastlanmamakla birlikte, Aynalı Venüs gibi yaygın temaların çeşitlemeleriyle karşılaşmak mümkündür. 

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.