Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

20 - 27 Nisan 2019

Pera Film, geçtiğimiz yıl başlattığı Hayal Gücüm Benim Gücüm! programına bu yıl da devam ediyor ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özgünlük ve yaratıcılığın coşkusunu yansıtan bir program ile kutluyor. Hayal gücünün sınırsızlığını yaşatan üç unutulmaz klasiği bir araya getiren programda; Willy Wonka’nın gizli şekerleme fabrikasına 5 şanslı çocuğu kabul edeceğini ilan etmesiyle başlayan serüveni anlatan 1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası; 1994 yılında yayınlandığı günden bu yana en sevilen animasyon filmlerinin üst sıralarındaki yer alan, Simba’nın cesaret ve kahramanlıklarla dolu öyküsünü konu alan Aslan Kral ve oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven Andy’nin etrafında gelişen sürpizlerle dolu maceraya odaklanan, Disney stüdyolarının en başarılı animasyonlarından Oyuncak Hikâyesi yer alıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

20 Nisan

12.00 Aslan Kral

16.00 Oyuncak Hikâyesi

21 Nisan

12.00 Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

14.00 Oyuncak Hikâyesi

23 Nisan

19.00 Aslan Kral

27 Nisan

12.00 Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Aslan Kral

Aslan Kral

Oyuncak Hikâyesi

Oyuncak Hikâyesi

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.

Leonardo’nun Atı

Leonardo’nun Atı

Leonardo da Vinci, 1493’te, tam 500 yıl önce, Milano Dükü Ludovico il Moro’nun 12 yıl önce babasının anısına sipariş ettiği atlı anıtın (doğal büyüklüğün 4 katı boyda) dökümü için hazırlıkları bitirmek üzereydi.