Aslan Kral

  • 20 Nisan 2019 / 12.00
  • 23 Nisan 2019 / 19.00

Yönetmenler: Roger Allers, Rob Minkoff
Oyuncular: Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones, Jim Cummings
ABD, 1994, 89', renkli 
Türkçe dublaj

Simba’nın cesaret ve kahramanlıklarla dolu öyküsünü konu alan Aslan Kral, 1994 yılında yayınlandığı günden bu yana sıcacık hikâyesiyle en sevilen animasyon filmlerinin üst sıralarındaki yerini aldı. Babası ölünce, kral ünvanını kötü amcası Scar'a kaptırmak istemeyen genç Simba’nın yetişkin bir aslan olması ve zorlu mücadelesini konu alan filmde ormanların kralının muhteşem macerası anlatılıyor.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

Aslan Kral

Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

Oyuncak Hikâyesi

Aslan Kral

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.