Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

  • 21 Nisan 2019 / 12.00
  • 27 Nisan 2019 / 12.00

Yönetmen: Mel Stuart
Oyuncular: Gene Wilder, Jack Albertson, Peter Ostrum, Roy Kinnear
ABD, 1971, 99', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Willy Wonka, çikolatalarının içine gizlediği altın biletleri bulan 5 şanslı çocuğu gizli şekerleme fabrikasına kabul edeceğini ve içlerinden bir şanslıya da ömür boyu Wonka çikolatalarından sağlayacağını ilan ettiğinde büyük sansasyona neden olur. Ailesi çok fakir olan Charlie’nin şansı yüzüne güler ve çok istediği çikolata fabrikasını görmeye hak kazanan 5 çocuktan biri olur. Acaba Willy Wonka’nın gizemli ve büyüleyici dünyasına adım attığında da o kadar şanslı olup çocuklar arasından sıyrılıp birinciliği kapabilecek midir?

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Önemli Duyuru:
24 Nisan Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan gösterim, teknik sebeplerle 27 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’ye ertelenmiştir.

Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

Aslan Kral

Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

Oyuncak Hikâyesi

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.