Kayıp Sayfalar Anıtı

21 Şubat - 7 Mart 2022

Pera Film, Kasım ayında Pera Müzesi’nde açılan Yarına Notlar sergisi kapsamındaki programı Kayıp Sayfalar Anıtı'nı çevrimiçi olarak izleyiciye sunuyor. 

Kayıp Sayfalar Anıtı'nda, belirsizliğin yükseldiği zamanlarda dünyayı anlamlandırmanın yollarını irdeleyen, kolektif hafızadan yola çıkarak çözümden düğüme, belgeleme pratiğinden yaratıcılığa uzanan 9 farklı deneysel film yer alıyor.

21 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek programda; Bill Viola'nın deneyimin algısal ve bilişsel yapılarını aşma arzusuna hitap eden çalışmaların bir toplamı olan serisi Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar; Ephraim Asili'nin ortak bir coğrafi ve tarihi kökenin izini süren beş filmlik serisi Diaspora Süiti ve İranlı şair Forough Farrokhzad'ın tek filmi ve deneme film türünün de ilklerinden olan kısa belgeseli Ev Karadır restore edilmiş kopyasıyla yer alıyor. 

Filmler, 21 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında film.peramuzesi.org.tr adresinde çevrimiçi olarak yayınlanacak ve sadece Türkiye'deki izleyiciler tarafından izlenebilecektir. Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece, +18 uygulamasına tabidir. 

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.

Ev Karadır

Ev Karadır

Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar

Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar

Diaspora Süiti - Sahte Yollar

Diaspora Süiti - Sahte Yollar

Diaspora Süiti - American Hunger

Diaspora Süiti - American Hunger

Diaspora Süiti - Binlercesi Gitti

Diaspora Süiti - Binlercesi Gitti

Diaspora Süiti - Kindah

Diaspora Süiti - Kindah

Diaspora Süiti - Akışkan Sınırlar

Diaspora Süiti - Akışkan Sınırlar

Kayıp Sayfalar Anıtı

Pera Film, Kasım ayında Pera Müzesi’nde açılan Yarına Notlar sergisi kapsamındaki programı Kayıp Sayfalar Anıtı'nı çevrimiçi olarak izleyiciye sunuyor.

Yarına Notlar

Yarına Notlar sergisi, Covid-19 pandemisiyle başlayan yeni küresel gerçekliği yansıtan sanat çalışmalarını sunuyor. Independent Curators International (ICI) [Uluslararası Bağımsız Küratörler], mevcut kriz ortamında, çağdaş kültürdeki değerleri ve ilişkileri sorgulamak, yeniden değerlendirmek ve bugün görülmesinin son derece önemli olduğuna inandıkları sanat eserlerini paylaşmak için 25 ülkeden 30 küratörü bir araya getirdi.

Yarına Notlar

Kendine Ait Bir Saha

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.