Kayıp Sayfalar Anıtı

21 Şubat - 7 Mart 2022

Pera Film, Kasım ayında Pera Müzesi’nde açılan Yarına Notlar sergisi kapsamındaki programı Kayıp Sayfalar Anıtı'nı çevrimiçi olarak izleyiciye sunuyor. 

Kayıp Sayfalar Anıtı'nda, belirsizliğin yükseldiği zamanlarda dünyayı anlamlandırmanın yollarını irdeleyen, kolektif hafızadan yola çıkarak çözümden düğüme, belgeleme pratiğinden yaratıcılığa uzanan 9 farklı deneysel film yer alıyor.

21 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek programda; Bill Viola'nın deneyimin algısal ve bilişsel yapılarını aşma arzusuna hitap eden çalışmaların bir toplamı olan serisi Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar; Ephraim Asili'nin ortak bir coğrafi ve tarihi kökenin izini süren beş filmlik serisi Diaspora Süiti ve İranlı şair Forough Farrokhzad'ın tek filmi ve deneme film türünün de ilklerinden olan kısa belgeseli Ev Karadır restore edilmiş kopyasıyla yer alıyor. 

Filmler, 21 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında film.peramuzesi.org.tr adresinde çevrimiçi olarak yayınlanacak ve sadece Türkiye'deki izleyiciler tarafından izlenebilecektir. Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece, +18 uygulamasına tabidir. 

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.

Ev Karadır

Ev Karadır

Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar

Hafıza Yüzeyleri ve Zihinsel Dualar

Diaspora Süiti - Sahte Yollar

Diaspora Süiti - Sahte Yollar

Diaspora Süiti - American Hunger

Diaspora Süiti - American Hunger

Diaspora Süiti - Binlercesi Gitti

Diaspora Süiti - Binlercesi Gitti

Diaspora Süiti - Kindah

Diaspora Süiti - Kindah

Diaspora Süiti - Akışkan Sınırlar

Diaspora Süiti - Akışkan Sınırlar

Kayıp Sayfalar Anıtı

Pera Film, Kasım ayında Pera Müzesi’nde açılan Yarına Notlar sergisi kapsamındaki programı Kayıp Sayfalar Anıtı'nı çevrimiçi olarak izleyiciye sunuyor.

Yarına Notlar

Yarına Notlar sergisi, Covid-19 pandemisiyle başlayan yeni küresel gerçekliği yansıtan sanat çalışmalarını sunuyor. Independent Curators International (ICI) [Uluslararası Bağımsız Küratörler], mevcut kriz ortamında, çağdaş kültürdeki değerleri ve ilişkileri sorgulamak, yeniden değerlendirmek ve bugün görülmesinin son derece önemli olduğuna inandıkları sanat eserlerini paylaşmak için 25 ülkeden 30 küratörü bir araya getirdi.

Yarına Notlar

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm,  Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm, Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Nobel Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinde iki çarpıcı yapıtıyla yer alan sanatçı Barbara Kruger’ın yaşamı ve yapıtlarına yakından bakıyoruz.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!