Kalp Atışı Dakikada 120

  • 1 Aralık 2017 / 21.00

Yönetmen: Robin Campillo
Oyuncular: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud, Médhi Touré
Fransa, 2017, 140', renkli 
Fransızca; Türkçe altyazılı
 

1990’ların başlarında Paris’te bir grup aktivist, HIV/AIDS tanısıyla yaşayan insanlar için bir savaş başlatıyor, uyuşuk devlet kurumlarının ve büyük ilaç şirketlerinin karşısına cesur ve müdahaleci eylemlerle dikiliyor. Bu organizasyon ACT UP’tı ve çoğu eşcinsel ve HIV-pozitif olan üyeleri, misyonlarına tam anlamıyla ölüm-kalım savaşı gibi sarılıyor. Toplantılar, gösteriler, sert tartışmalar ve çılgın dans partilerinin ortasında organizasyona yeni katılan Nathan, grubun radikal baş belası Sean’a aşık oluyor ve aktivistler bir açılım için savaşırken bu iki aşığın tutkusu, ölümün gölgesi önünde kıvılcımlar çıkarıyor.

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Hayatta Kalmak İçin

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Kalp Atışı Dakikada 120

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Ev Yapımı: HIV / AIDS'e Karşılık Video Sanatı

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Alternatif Sonlar, Radikal Başlangıçlar

Kalp Atışı Dakikada 120

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.