Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

  • 1 Aralık 2017 / 19.00
  • 3 Aralık 2017 / 16.00

Yönetmen: Fenton Bailey, Randy Barbato
Oyuncular: Nancy Rooney, Harry Mapplethorpe, George Stack, Robert Mapplethorpe
ABD, Almanya, 2016, 108', renkli, siyah-beyaz
İngilizce; Türkçe altyazılı
 

Bu belgesel, tartışmalı Amerikalı sanatçı Robert Mapplethorpe’la ilgili olarak 1989’da AIDS’den ölümünden bu yana yapılmış ilk kapsamlı ve uzun metrajlı portre. Mapplethorpe’un fotoğraflarından daha çarpıcı bir şey varsa o da yaşamıydı. Ailesinin, arkadaşlarının ve sevgililerinin paylaştığı mahrem bilgilerin bile ötesine geçen samimi itiraflarda bulunuyor Mapplethorpe, bunlar da daha önce duyulmamış bir dizi söyleşinin yeniden keşfedilmesiyle ilk kez gün ışığına çıkıyor. Bugün hala süren bir kültür savaşını başlatmış cesur bir vizyonla, fotoğrafı çağdaş sanata dönüştüren bir sanatçının benzersiz bir portresi bu. Şoklara bağışıklık kazanmış bir çağda Mapplethorpe’un imgeleri hala kaşların kalkmasına yol açıyor ve pek az fotoğrafın yapabildiği biçimde dikkatinizi çekiyor.

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Hayatta Kalmak İçin

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Kalp Atışı Dakikada 120

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Ev Yapımı: HIV / AIDS'e Karşılık Video Sanatı

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Alternatif Sonlar, Radikal Başlangıçlar

Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.