Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

  • 1 Aralık 2017 / 19.00
  • 3 Aralık 2017 / 16.00

Yönetmen: Fenton Bailey, Randy Barbato
Oyuncular: Nancy Rooney, Harry Mapplethorpe, George Stack, Robert Mapplethorpe
ABD, Almanya, 2016, 108', renkli, siyah-beyaz
İngilizce; Türkçe altyazılı
 

Bu belgesel, tartışmalı Amerikalı sanatçı Robert Mapplethorpe’la ilgili olarak 1989’da AIDS’den ölümünden bu yana yapılmış ilk kapsamlı ve uzun metrajlı portre. Mapplethorpe’un fotoğraflarından daha çarpıcı bir şey varsa o da yaşamıydı. Ailesinin, arkadaşlarının ve sevgililerinin paylaştığı mahrem bilgilerin bile ötesine geçen samimi itiraflarda bulunuyor Mapplethorpe, bunlar da daha önce duyulmamış bir dizi söyleşinin yeniden keşfedilmesiyle ilk kez gün ışığına çıkıyor. Bugün hala süren bir kültür savaşını başlatmış cesur bir vizyonla, fotoğrafı çağdaş sanata dönüştüren bir sanatçının benzersiz bir portresi bu. Şoklara bağışıklık kazanmış bir çağda Mapplethorpe’un imgeleri hala kaşların kalkmasına yol açıyor ve pek az fotoğrafın yapabildiği biçimde dikkatinizi çekiyor.

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Hayatta Kalmak İçin

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Kalp Atışı Dakikada 120

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Ev Yapımı: HIV / AIDS'e Karşılık Video Sanatı

Buradayım!<br>Dünya AIDS Günü

Alternatif Sonlar, Radikal Başlangıçlar

Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak!

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.