Almanya Sıfır Yılı

  • 22 Ekim 2023 / 15.00
  • 10 Aralık 2023 / 15.00

Yönetmen: Roberto Rossellini
Oyuncular: Edmund Meschke, Ernst Pittschau, Ingetraud Hinze, Franz Krüger
İtalya, Fransa, Almanya, 1948, 78', DCP, siyah beyaz
İtalyanca, Almanca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Roberto Rossellini'nin Savaş Üçlemesi'nin son halkası, harabeye dönmüş Berlin sokaklarında yaşam mücadelesi veren on iki yaşındaki bir çocuğu takip ediyor. Genç Edmund, kardeşleri ve hasta babasıyla birlikte bombalanmış bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Edmund, sokaklarda başıboş dolanırken bir grup gencin kurduğu karaborsa işlerine dahil olur; Nazi sempatizanı eski bir öğretmenin ve diğer kötü niyetli karakterlerin etkisine maruz kalır. Öncüllerinden çok daha kasvetli bir atmosfere sahip olan Almanya Sıfır Yılı, faşizmin bireyler ve toplumlar üzerindeki yıkıcı etkilerini keskin ve sarsıcı bir gerçekçilikle gözler önüne seriyor.

İşgallerin Gölgesinde

Roma Açık Şehir

İşgallerin Gölgesinde

Hemşehri

İşgallerin Gölgesinde

Almanya Sıfır Yılı

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.