Bıçaklar ve Deri

Yönetmen: Jennifer Reeder
Oyuncular: 
Kate Arrington, Tim Hopper, Marika Engelhardt, Tony Fitzpatrick
ABD, 2019, 111', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

ABD’nin Ortabatı bölgesinde ufak bir kasaba. Bölgedeki gençler için Amerikan futbol takımı, okul bandosu, amigo kızlar ve maskotlar lise hayatının olmazsa olmazları. Yetişkinler kendi arzuları, orta yaş krizleri ve evlilik sorunlarıyla meşguller. Ancak, öğrencilerden Carolyn Harper’ın kayboluşu kasaba halkının normal görünümlü hayatlarının iç yüzünü ortaya çıkarır. Carolyn’in yakın çevresindekilerin yaşadıkları kayıp ve korku, onları ümitsiz baş etme yollarına sevk ederken, yüzeysel hayatlarıyla da yüzleşmeye zorlar. Jennifer Reeder, yarattığı bu gizemli dünyayı pop müzik koroları ile süslerken, büyülü gerçekçilik, müzikal, absürt komedi ve kara film türlerinden aldığı unsurları tekrar yorumluyor. Ortaya, günümüzün önemli temalarının cafcaflı bir şekilde anlatıldığı, harikulade bir neo-feminist gerilim çıkıyor.

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Bıçaklar ve Deri

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Sıçan Kabilesi  <br> Sim Chi Yin

Sıçan Kabilesi
Sim Chi Yin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.