Yepyeni Bir Dünya

24 Haziran - 15 Temmuz 2021

Pera Film, Onur Haftası’nı çevrimiçi gerçekleşecek bir film programı ile kutluyor. Program adını, 2021’in başlarında hayatını kaybeden trans müzisyen SOPHIE’nin aynı adlı şarkısından alıyor. Yepyeni Bir Dünya başlıklı programda yer alan 4 film de, işte, evde, sokakta, var olmaya çalıştığı her yerde yeni bir dünya kurmak için mücadelesini sürdüren kuir karakterlerin yaşamlarından izler taşıyor.

24 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yepyeni Bir Dünya’da; Jennifer Reeder’in büyülü gerçekçilik, müzikal, absürt komedi ve kara film türlerinden aldığı unsurları tekrar yorumladığı, neo-femist gerilim filmi Bıçaklar ve Deri; geçmişi yeniden keşfetmeye ve birlikte bir gelecek inşa etmeye odaklanırken Avrupa’da göçmen bir kuir olmak üzerine etkileyici bir anlatı sunan Küsmek Yok; karakterlerinin açılma ve siber zorbalık, toplum hayatı ve fakirlik, aşk ve şiddet arasında sıkışmışlığını, çocukluğun narinliği ile yetişkin dünyasının sert gerçekliği arasındaki gitgelleri, belgesel hissi veren bir anlatımla aktaran Binde Bir;ve son olarak, bir grup gencin kuir ütopyasına dair fikirlerini tartıştığı, birlikte popüler bir video oyunu içinde güvenli alanlar inşa ederek herkesin kendisi olabildiği, daha eşit ve adil bir dünyaya dair bir manifesto yaratmasını anlatan belgesel Ütopya’nın Peşinde yer alıyor.

Filmler, 24 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında film.peramuzesi.org.tr adresinde çevrimiçi olarak yayınlanacak ve sadece Türkiye'deki izleyiciler tarafından izlenebilecektir. Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece, +18 uygulamasına tabidir.

Bıçaklar ve Deri

Bıçaklar ve Deri

Küsmek Yok

Küsmek Yok

Binde Bir

Binde Bir

Ütopya’nın Peşinde

Ütopya’nın Peşinde

Yepyeni Bir Dünya

Pera Film, Onur Haftası’nı çevrimiçi gerçekleşecek bir film programı ile kutluyor. Program adını, 2021’in başlarında hayatını kaybeden trans müzisyen SOPHIE’nin aynı adlı şarkısından alıyor. Yepyeni Bir Dünya başlıklı programda yer alan 4 film de, işte, evde, sokakta, var olmaya çalıştığı her yerde yeni bir dünya kurmak için mücadelesini sürdüren kuir karakterlerin yaşamlarından izler taşıyor.

Yunan Sineması Kendini Anlatıyor

Yunan Sineması Kendini Anlatıyor

Dört panelist, Athena Kartalou, Athena Kalkopoulou, Hellas Film/Tanıtım Direktörü, Antigoni Rota, ve Afroditi Nikolaidou, katılımcılara günümüzde Yunanistan'da film üretiminin durumu, endüstrinin yapısı, film üretimini teşvik etmek ve etkinleştirmek için uygulanan ulusal politikalar, piyasa taleplerine meydan okumak vb. hakkında net bir resim çizecekler.

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz. 

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Ali Sami Aközer

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Ali Sami Aközer

1866’da Rusçuk’ta dünyaya gelen Ali Sami, ailesiyle İstanbul’a taşınır. Üsküdar – Beylerbeyi kütüğüne kayıtlı olduğundan Üsküdarlı Ali Sami olarak bilinir. 

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu.