Yönetmen: Nahid Persson Sarvestani
İsveç, 2013, Blu-Ray, Renkli, 75’
Farsça, İsveççe, Türkçe ve İngilizce Altyazılı
1979 yılında, İran diktatöryal Şah rejiminin devrilmesi sırasında öğrenci ve aktivist olan Nahid Persson Sarvestani, İslami rejim güçlenip devrim sürecinde müttefikleri olan solcuları ezmeye başladığında, bebeği ile birlikte İsveç’e göç eder. 30 yıl sonra, 2009 yılındaki hükümet karşıtı protestolar üzerine, uzun yıllar bastırmış olduğu kardeşini geride bırakmanın suçluluk duygusuyla, işkenceden geçen beş kadın aktivistle buluşur. Kadınlar yaşadıklarının psikolojik ve fiziksel bariyerlerini kırarak hapishane deneyimlerini paylaşır. Nahid Persson Sarvestani onların desteğiyle kardeşinin son günleri hakkındaki sorularına da cevap bulur...
Ödüller:
Uluslararası Rotterdam Film Festivali, İzleyici Ödülü, 2013
Stockholm Tempo Doc Festivali, Belgesel Mansiyon Ödülü, 2013
Noor Iran Film Festivali, En İyi Belgesel Yönetmeni, 2013
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)