Yönetmen: Luigi Comencini
Oyuncular: Vittorio De Sica, Gina Lollobrigida, Marisa Merlini
İtalya, 90’, 1953, siyah-beyaz
İtalyanca, Türkçe altyazıyla
“Avrupa’nın En Büyük Seks Bombası Patlıyor!” büyük başarı elde eden, Berlin’de Altın Ayı kazanan, en iyi hikaye dalında Oscar’a aday gösterilen bu şehvetli komedide Gina Lollobrigida en ünlü rollerinden birini oynuyor. Gerçekçi ve genelde rüstik ortamları romantik komedi adetleriyle (ve bir-iki muhteşem aktrisle) birleştiren, daha yumuşak ve neşeli bir tür İtalyan yeni-gerçekçiliği olan “pembe yeni-gerçekçilik” türünün önde gelen isimlerinden Luigi Comencini, filmin yönetmeni. Ekmek, Aşk ve Hayal, bu pembe tarzın en önemli örneği. Filmde La Lollo, dağ köyünün güzeli Maria’yı oynuyor, orta yaşlı polis komiseri (büyük oyuncu-yönetmen Vittori De Sica) onun peşini bırakmıyor, ama aslında Maria polislerden birine (Roberto Risso) aşık. Marisa Merlini, köyün ebesini canlandırıyor. Bu filmin büyük başarısının ardından bir dizi “Ekmek ve Aşk” filmi çekildi, aynı oyuncular ve ekiple bir devam filmi yapıldığı gibi, Comencini’yle birlikte pembe yeni-gerçekçiliğin ve ondan sonra gelen commedia all’italiana’nın (İtalyan komedisi) başlıca yeteneklerinden Dino Risi de bunlardan birini çekti.
Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)