Fresh Kill

Yönetmen: Shu Lea Cheang
Oyuncular
: Sarita Choudhury, Erin McMurtry, Abraham Lim
ABD, 1994, 78', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Shu Lea Cheang'ın esprili hikâyesi Fresh Kill, elektronik hurdalarla kaplı, yüksek teknolojik tüketim kültürünün kitlesel pazarlamasının zehirli sonuçlarına maruz kalan kıyamet sonrası bir manzarayı tasvir ediyor.

Fresh Kill adı, Staten Island'ı kaplayan kurgusal bir katı atık sahasına işaret ediyor. Hurdalar, filmin birçok bileşimine yön veriyor ve film tematik olarak ulusaşırı şirketlerin Üçüncü Dünya ülkelerinden hammadde getirirken hem ürünleri hem de insanları zehirlediği, zehirlenenleri bu araziye attığı kentsel bir tüketici toplumunun atıkları etrafında dönüyor. Fresh Kill beyaz tenli, burjuva, heteroseksüel bir dünyada kurumsal kapitalizm tarafından sınırlara itilmiş, merkezden uzaklaştırılmış bu insanlar arasındaki bağları ortaya çıkartarak metalar ile insanların bertaraf edilmesi eyleminden anlam yaratıyor. Fresh Kill, 1980'li yıllarda nükleer atık arazisi olarak kullanılan Tayvan'ın Orkide Adası'ndan New York'un Staten Island kıyılarına kadar, özünde emek, mal ve sermaye alışverişi için yaratılmış olan ağlar aracılığıyla ortaya çıkan dayanışmayla ırkçılık, cinsiyetçilik ve ulusaşırı kapitalizmin aşırılıklarına karşı yerküreyi yerle bir ediyor.

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.

Dijital Duygular

Özgür Kuş

Dijital Duygular

Fresh Kill

Dijital Duygular

(chatlandia)

Dijital Duygular

Mükemmel Yabancılar İçin Sevgililer Günü

Dijital Duygular

Harikalar Geziniyor

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bitkilere dair bilgi birikimi ve şifa uygulamaları yakın ilişki içindedir. Bazı köklerin toksik ve halüsinojenik doğası ve bunları koparmanın tehlikeleri, mitsel ya da büyülü bir nitelik ve güce sahip olmuştur.

Kimliğin Parçaları

Kimliğin Parçaları

1972 yılında Bosna-Hersek’teki ilk Güzel Sanatlar Akademisi olarak kurulan Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi kuruluşundan bu yana Saraybosna çağdaş sanatının en önemli temsilcilerinden biri oldu. 

Saraybosna Günlükleri

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.