Harikalar Geziniyor

Yönetmen: Shu Lea Cheang
Oyuncular:
Sarita Choudhury, Erin McMurtry, Abraham Lim
İspanya, 2017, 60', renkli
İspanyolca; Türkçe altyazılı  

Wonders Wander, Madrid'de geçen dört kurgusal bölümlük konum tabanlı bir mobil internet dizisi. 1980'lerdeki Movida Madrileña karşı-kültür hareketi sırasında Maravillas (Harikalar) olarak bilinen Malasaña semtinden başlayarak sığınmacıları, göçmenleri, işlevsel çeşitliliği, transfeministleri, transfeminizmi, açık aileleri, boyun eğici anneliği, sürdürülebilir yaşam şeklini ve kişisel güçlenme adına kişisel koruma uygulamalarının yükselmesini de içeren anaakım-dışı yeni eşcinsel kuşak gözler önüne seriliyor.

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın. 

Dijital Duygular

Özgür Kuş

Dijital Duygular

Fresh Kill

Dijital Duygular

(chatlandia)

Dijital Duygular

Mükemmel Yabancılar İçin Sevgililer Günü

Dijital Duygular

Harikalar Geziniyor

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.