Yönetmen: Sadie Benning
ABD, 1992, 15', siyah-beyaz, İngilizce; Türkçe altyazılı
Bikini Kill grubunun müzikleri kullanılarak yapılan Kız Gücü’nde, 1990’larda radikal bir kız olmanın ne demek olduğu gürültücü bir şekilde gösteriliyor. Okul, aile ve kadın olmaya dair klişelere meydan okuyan Benning, özgürleşme yolunda ilerlerken, Matt Dillon’u örnek aldığı ve tek başına maceralar yaşamak için okulu kırdığı günleri anlatıyor. Radikal “riot grrrl” hareketinden esinlenilen bu eserde, genç kadınlara dayatılan roller alt üst ediliyor; geleneksel eylemsizlik ve kibar itaatkarlık, radikal bağımsızlık ve birey tarafından belirlenen cinsel kimlik ile değiştiriliyor.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)