Yönetmen:  Maurice Pialat
Oyuncular : Isabelle Huppert, Gérard Depardieu, Guy Marchand
Fransa ,110’, 1980, renkli
Fransızca, Türkçe altyazıyla

Maurice Pialat’nın karakter çalışması, sınıfsal kısıtlamaları ve toplumsal gelenek ve görenekleri tepetaklak edecek cinselliği ve tutkuyu incelerken geleneksel olay örgüsü gelişiminden kaçınır. Huppert’in canlandırdığı Nelly, orta sınıftan Parisli bir ev kadınıdır, sahiplenici bir koca olan Andre ile evlidir. Sokak eşkıyası Loulou ile karşılaştığında, orta sınıf saygınlığını bir kenera bırakır ve Loulou için Andre’yi terk eder. Herhangi bir işte çalışmayan ve ayakta kalmak için hırsızlık yapan Loulou’nun Nelly’nin parasıyla yaşamak canına minnettir. Ancak Andre onu gözden çıkartmayacak, orta sınıf bir burjuvanın düşünce tarzıyla geri dönmeye ikna etmeye çalışacaktır. 

Isabelle Huppert / SıraDişi

Kaçan Kurtulur – Hayat

Isabelle Huppert / SıraDişi

Sil Baştan

Isabelle Huppert / SıraDişi

Seremoni

Isabelle Huppert / SıraDişi

Isabelle Huppert:
Yaşam Boyu Oynamak

Isabelle Huppert / SıraDişi

Loulou

Isabelle Huppert / SıraDişi

Bir Kadın Meselesi

Isabelle Huppert / SıraDişi

Beyaz İnsan

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.