Matangi / Maya / M.I.A.

  • 3 Mayıs 2019 / 19.00
  • 30 Mayıs 2019 / 19.00

Yönetmen: Steve Loveridge 
ABD, İngiltere, Sri Lanka, 2018, 97', renkli 
İngilizce, Tamil; Türkçe altyazılı 

Film, Maya Arulpragasam’ın kendisi ve yakın arkadaşları tarafından 22 yıl boyunca çekilmiş görüntülerle Londra’da genç bir göçmenden uluslararası pop yıldızı M.I.A.’ya dönüşümünü anlatıyor. Kökenlerinden ilham alan M.I.A.’in yolculuğunun her durağından ilhamla yarattığı karma, kopyala-yapıştır kimlik, Tamil siyaseti, sanat okulu punk’ı, hip hop ritimleri ve çok kültürlü gençliğin sesini bir araya getiren bir eskiz defteri. İlkelerinden taviz vermeyen Maya, başarılarının ve şöhretinin giderek arttığı ve günümüzün en provokatif ve tartışma yaratan sanatçılarından birine dönüşmesiyle sonuçlanan süreç boyunca, müzik endüstrisi ve ana akım medyayla yaşadığı mücadeleleri belgelemeye hiç ara vermemiş.

Hatıranın Peşinde

Maya Deren’in Aynası

Hatıranın Peşinde

Yeniden Sev Beni

Hatıranın Peşinde

Tek Başına Dans

Hatıranın Peşinde

Krisha

Hatıranın Peşinde

Matangi / Maya / M.I.A.

Hatıranın Peşinde

Aidiyet ve Yoldaşlık

Matangi / Maya / M.I.A.

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.