Sabırlı Bakım

  • 1 Aralık 2021 / 19.00
  • 8 Aralık 2021 / 19.00

Yönetmenler: Katherine Cheairs, Cristóbal Guerra, Danny Kilbride, Abdul-Aliy A. Muhammad, Uriah Bussey, Beto Pérez, Steed Taylor, J Triangular, Women's Video Support Project
ABD, 2021, 63', HDD, renkli
İspanyolca, Mandarin, İngilizce; Türkçe altyazılı

Visual AIDS, Day With(out) Art 2021 kapsamında, halen devam eden HIV salgınındaki toplum destekli bakım stratejilerine ışık tutan videoların derlendiği program Sabırlı Bakım’ı sunuyor.

Geçmişteki zarar azaltma ve hapishane aktivizmi konularından HIV ilacının uzun vadeli etkilerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyi işleyen Sabırlı Bakım, hükümetlerin ve sivil toplum kuruluşlarının ihmalkarlığına dikkat çekerken, toplum destekli bakım, karşılıklı yardım ve dayanışma hikayelerine odaklanıyor. Programın adı ikili bir anlama sahip; bakıcıların azmini ve özverili çalışmalarını onurlandırırken aynı zamanda ilaçlardan ve sağlık hizmeti sağlayıcılardan kaynaklanabilecek potansiyel zararlara da değiniyor. Sabırlı Bakım, bir salgının yalnızca ilaçlarla çözülebileceği varsayımını geçersiz kılıyor ve toplum destekli çalışmaları kalıcı bir ilaç türü olarak yorumlayarak karşımıza getiriyor.

Buradayım!

Sabırlı Bakım

Buradayım!

Kanıyorum

Buradayım!

Pleybek

Buradayım!

Çözülen Diller

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!