Pleybek

  • 10 Aralık 2021 / 19.30
  • 15 Aralık 2021 / 19.00

Yönetmen: Agustina Comedi
Oyuncular: La DelpiMarcos GarcíaMartín Shanly
Arjantin, 2019, 14', HDD, renkli
İspanyolca; Türkçe altyazılı 

1980'lerin sonlarında, Katolik, muhafazakar ve askeri diktatörlüğün hüküm sürdüğü bir Arjantin. Bir grup trans kadın ve drag queen’den hayatta kalan tek kişi olan La Delpi, bodrum katlardaki tiyatrolarda sahneledikleri gösterilerinin toplumu nasıl harekete geçirdiğini ve AIDS ve polis şiddetine karşı mücadelelerinde onlara nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor. Ruj, pleybek performansları ve doğaçlama sahne kıyafetleriyle yaralarını nasıl sardıklarını… Ve ölmek üzere olanlar için nasıl mutlu sonlar kurguladıklarını. VHS anılardan derlenen bir veda mektubu.

Buradayım!

Sabırlı Bakım

Buradayım!

Kanıyorum

Buradayım!

Pleybek

Buradayım!

Çözülen Diller

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!