Seni Hatırlıyorum

  • 9 Mayıs 2015 / 19.00
  • 10 Mayıs 2015 / 16.00

Yönetmen: Ali Hamroyev
SSCB, Özbekistan, 1985, 92’, renkli
Oyuncular: Vyacheslav Bogachyov, Zinaida Sharko, Liliya Gritsenko, Gulya Tashbayeva, Davlyat Khamraev
Rusça; Türkçe altyazıyla

Seni Hatırlıyorum geçmiş üzerine otobiyografik bir düşünce yolculuğu. Sade bir hikayeye sahip: kahraman, ağır hasta olan annesinin isteğiyle Semerkant’ı terk eder ve savaş sırasında ölen babasının mezarını aramak üzere Rusya’ya doğru bir yolculuğa çıkar. Aynı zamanda bilinçaltına doğru bir yolculuk olan bu şiirsel seyahat, olağanüstü derinliğe ve güzelliğe sahip görüntülerle anlatılıyor. Yönetmenin karısı ve birkaç filminin baş oyuncusu olan güzel Gulya Tashbayeva, burada çok etkileyici bir performans sergiliyor.

Saklı Hazine<br/>Ali Hamroyev Filmleri

Beyaz, Beyaz Leylekler

Saklı Hazine<br/>Ali Hamroyev Filmleri

Bo Ba Bu

Saklı Hazine<br/>Ali Hamroyev Filmleri

Yedinci Kurşun

Saklı Hazine<br/>Ali Hamroyev Filmleri

Kuşları İzleyen Adam

Saklı Hazine<br/>Ali Hamroyev Filmleri

Fedai

Saklı Hazine<br/>Ali Hamroyev Filmleri

Seni Hatırlıyorum

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.