Sis

  • 6 Mart 2020 / 19.00

Yönetmen: John Carpenter
Oyuncular: Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis, Janet Leigh
ABD, 1980, 94', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Siste Bir Şey Var! gösterimlerine, seriye adını veren ve aynı zamanda seçkide sis kavramıyla ‘sözlük anlamında’ ilişki kuran tek film olan bu Amerikan klasiğiyle başlıyoruz. Bir kasabanın sakinlerinin sisin içinde beliren hayaletlerin saldırısına uğradığı ve nihayetinde yüz yıl öncesindeki bir katliamla yüzleştiği bu John Carpenter gerilimi, sisin sunduğu imkânları estetik ve psikolojik düzlemde zengin biçimde işlerken, hem sanat sineması ile ticari sinema arasında durduğu yer, hem de politik mesajlarının farklı yerlere çekilebilirliği ile, ‘belirsizlik’i verimli bir üretim alanına çeviriyor. Gösterim sonrasında gerçekleşecek sohbette sis kavramı hem film özelinde hem de tarihten bugüne geniş anlam çerçevesiyle ele alınacak.

Siste Bir Şey Var!

Sis

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.